skip to Main Content

JD 618 1-18/6 2020

Rapport från Jingdong säljevent, JD 618 (1-18/6), med en försäljning på över 262,2 billion RMB

Årets 618 började redan 1/6 för att ge kunderna möjlighet och mer tid för köpbeslut.

Internationellt och globalt: Under årets JD618 har transaktioner av 187 varumärken nått över 100 miljoner RMB. Topplista över importländer är USA, Japan, Tyskland, Nederländerna och Italien

Under årets JD618 har över 300 000 livestreaming sessioner sänts av 31 varumärken med försäljning på över 100 milj RMB

“Lower-tier cities” utgör en stor del av den nya kundbasen. 71 % av nya användare kommer från mindre städer.

För att kunna erbjuda sömlös logistik över hela Kina utvecklar JD marknadsprogram som ska ge 24h leveranstjänster i över 70 provinser. Utvecklingen av fler lager- och överföringscentrum är på gång i flera regioner.

Trots Covid 19s påverkan och ovisshet ser det ljust ut för internationella varumärken.

Som i många andra länder har konsumtionen av mat ökat kraftigt. Även för de konsumenter som varit vana att handla offline har på grund av pandemin valt att handla online. Man ser ett ökat intresse för färsk frukt och grönsaker

Den 18 juni ökade försäljningen på JD Worldwide, JD’s plattform för importerade produkter, med över 110% på helår beräknat.

Pandemin har ökat intresset för gratis medicinsk rådgivning direkt i plattformen. Sedan slutet av januari när man började erbjuda gratis medicinsk rådgivning har JD tagit emot över 16 miljoner konsultationsförfrågningar.

Försäljningen av importerade hälsoprodukter ökade med mer än 100%.

För några år sedan lanserade JD sitt koncept “från konsument-till-tillverkare” (C2M). Målet är att hjälpa varumärken och tillverkare att bättre förstå konsumenternas preferenser och använda konsumenternas insikter för att driva skapande av nya produkter. Det visar sig att endast 12% av konsumenterna vet vad C2M är men nästan 90 % av kunderna är mycket nöjda med produkterna som köps genom C2M

Antalet förfrågningar på JD: s öppna AI-plattform för NeuHub översteg 70 miljarder. Smart kundtjänst, smart innehållsgranskning, AI-skrivrobot och AI-samtalssystem har använts omfattande under 618. 90% av kundtjänstförfrågningarna hanterades av JD: s AI-drivna smarta kundtjänst, och AI-kundservice svarade mer än 380 miljoner gånger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top