skip to Main Content

E-handel viktigaste slagfältet för lyxförsäljning i Kina

Nyligen släppte lyxmarknadsinstitutet Yano Research Insitute den årliga kinesiska lyxrapporten 2019. Rapporten visar att Kina redan är det land med den högsta andelen global e-handel med lyxvaruförsäljning.

Enligt rapporten är storleken på den globala marknaden för lyxvaror under 2019 cirka 381,7 miljarder USD, medan den globala lyxförbrukningen av kineser har nått 152,7 miljarder USD, vilket står för en minskning av andelen av den globala marknaden för lyxvaror från 42% till 40%. Den globala andelen sjönk för första gången på nästan ett decennium.

Även om lyxkonsumtionen har minskat är situationen på Kinas lyxmarknad för e-handel mycket god. “År 2019 nådde Kinas onlineförsäljning av lyxvaror rekord 7,5 miljarder dollar, eller cirka 52 miljarder RMB, och stod redan för nästan 16% av Kinas inhemska lyxmarknadsförsäljning. Kina är redan är det land med den högsta andelen global e-handel för lyxvaruförsäljning. 

Rapporten förutspår att Kinas lyxmarknad för e-handel fortsätter att explodera under 2020 och tillväxttakten förväntas överstiga 50%.

Yano research Institute förutspår att inom de kommande tre åren kommer Internetplattformarna inte längre vara nöjda med de fördelar som plattformstjänsterna medför. Det förväntas att hälften av lyxvarukoncerner eller lyxvarumärken i framtiden kommer att integreras eller förvärvas av Internetplattformar.

Dessutom kommer Kinas konsumentmarknad att fortsätta vara drivkraften för den globala lyxmarknaden och den inhemska konsumtionen inom detta område kommer att öka ytterligare. Rapporten förutspår att inom fem år kommer andelen inhemsk lyxkonsumtion att nå 50% för att nå 80% inom tio år. Den största bidragsgivaren till konsumtionens återkomst kommer att vara e-handel, särskilt gränsöverskridande e-handel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top